Zakelijke autoverzekering voor ZZP-ers

ZZP-ers die een zakelijke auto rijden moeten deze natuurlijk verzekeren, vandaar dat er zakelijke autoverzekeringen voor ZZP-ers bestaan. Hoogstwaarschijnlijk zit hier niet bij inbegrepen dat gereedschap of andere goederen die zich in de auto bevinden meeverzekerd zijn. Speciaal hiervoor bestaat de Eigen vervoersverzekering die schade door diefstal of laad- en losschade dekt. De zakelijke autoverzekering is in zeer veel varianten bij veel verzekeraars te krijgen. Laat u daarom goed informeren welke specifieke voor- en nadelen er bestaan per zakelijke autoverzekering.

De premie is vaak afhankelijk van hoe lang u uw rijbewijs heeft, hoe lang u zonder schade heeft gereden en uiteraard de nieuwwaarde van de zakelijke auto.

Aandachtspunten zakelijke autoverzekering voor ZZP-ers

Zoals eerder genoemd bieden veel verzekeraars de zakelijke autoverzekering aan. Het is dus bijkans onmogelijk algemeen geldende voordelen en/of gedekte zaken hier op te noemen vandaar dat wij enkele aandachtspunten opnoemen waar u op moet lette bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering.

  • Welke aanvullende dekkingen bestaan er?
  • Hoe zit het met de schadeverzekering voor inzittenden?
  • Welke kortingen voor de premie worden gegeven bij langdurig schadevrij rijden?
  • Accessoires wel/niet meeverzekerd?
  • Moet de auto aan bepaalde beveiligingseisen voldoen?

Aangezien er niet zoiets bestaat als 1 zakelijke autoverzekering is het aan te raden om contact op te nemen met uw tussenpersoon of verzekeringskantoor voor de specifieke voorwaarden en clausules.

Ook kunt u hier informatie naar de voordelige autoverzekering van Centraal Beheer vinden.

Aanbevelingen

  • letsbuidit