Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers (AOV)

Wanneer u begint als zelfstandige ondernemer of ZZP-er denkt u natuurlijk niet gelijk aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering. U bent pas begonnen en dat doet u terwijl u gezond bent en dat voorlopig verwacht te blijven! Helaas raakt 1 op de 10 ondernemers arbeidsongeschikt en zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn zij op de bijstand aangewezen. Het is dus een reëel risico dat u hier mee te maken kunt krijgen, toch heeft meer dan de helft van de ondernemers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten.

De premie is afhankelijk van de beroepsgroep en gekozen verzekering en dekking. In sommige gevallen kan de premie behoorlijk oplopen wat weer een verklaring kan zijn waarom veel ZZP-ers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben afgesloten.

Voordelen Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers


Enkele van de voordelen zijn:

  • Brede keuze uit dekkingsmogelijkheden.
  • Premie van de AOV is fiscaal aftrekbaar in box 1.
Niet alle Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kennen dezelfde voordelen, vraag dit altijd na bij uw tussenpersoon of verzekeringskantoor.


Wat is gedekt bij de Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers?


De dekking van een arbeidsongeschiktheidsverzekering hangt van veel factoren af, te denken valt aan de mate van arbeidsongeschiktheid, het verzekerde bedrag, een sommenverzekering of schadeverzekering is afgesloten en ga zo maar door.

Voor de specifieke dekking en/of voorwaarden is het aan te raden om contact op te nemen met uw tussenpersoon of verzekeringskantoor.

Aanbevelingen

  • letsbuidit